O nama

O nama

Poduzetništvo MEDITEX za proizvodnju jednokratne medicinske konfekcije započelo je sa radom 1993. godine kao obiteljska djelatnost. Danas poslujemo u novoizgrađenom prostoru od 1800 m2, zapošljavamo 53 djelatnika, radimo s materijalima nove generacije i na taj način širimo naše mogućnosti za izradu zaštitne konfekcije od netkanih materijala.

Kao rezultat kontinuiranih ulaganja u istraživanje i razvoj te stalnim kontaktima sa krajnjim korisnicima, MEDITEX danas uspješno surađuje sa svim kliničkim i općim bolnicama u Republici Hrvatskoj, te brojnim privatnim poliklinikama i ordinacijama, farmaceutskom (Pliva, Fildelta, Belupo, JGL…) i prehrambenom (PIK Vrbovec, Cedevita, Montana, Vivera, KIM Karlovac) industrijom, hotelima, restoranima… Usvojili smo i primjenjujemo europske standarde  kvalitete u proizvodnji jednokratne medicinske konfekcije, posjedujemo ISO certifikate 9001:2001, 13485:2003 te CE znak prema MDD direktivi.

Naš proizvodni program posebnu pažnju posvećuje jednokratnoj odjeći koja se koristi za preglede i dijagnostičke zahvate kako bi se pacijent zaštitio tijekom zahvata i tako osjećao što je moguće ugodnije. Ponosni smo na naše brojne operacijske setove koji  sadrže sterilne komponente prema potrebama i  željama timova u operacijskim salama. Pokrivamo područje: interventne radiologije, oftalmologije, ginekologije, urologije, opće kirurgije, neurokirurgije, ortopedije, kardijalne kirurgije, otorinolaringologije, male kirurške zahvate… Cilj nam je kroz individualni pristup pronaći najbolje rješenje za potrebe naših klijenata što se očituje u mogućnosti da dimenzije i pakiranja pojedinih artikala te sastave setova u potpunosti prilagodimo korisniku.

Činjenica da  se naši proizvodi uspješno koriste, kako u najvećim medicinskim centrima u Hrvatskoj, tako i u privatnim ordinacijama stavlja pred nas odgovornost  da budemo i dalje pouzdani, brzi i kvalitetni, ali i da promičemo svijest o potrebi  korištenja jednokratne medicinske konfekcije kao jedne od najjeftinijih i ujedno najučinkovitijih metoda u sprečavanju pojave i širenja infekcija.